CtrlWORK FAQ

Advanced reports en Windows 10
Advanced reports werkt alleen met Internet Explorer of Firefox
Terminal server
Het gebruik van CtrlWORK binnen een terminal server omgeving brengt enkele beperkingen met zich mee.

CtrlWORK geïnstalleerd binnen op de terminal server
Wanneer CtrlWORK geïnstalleerd wordt binnen de  terminal server kan CtrlWORK alleen de muis en toetsenbord aanslagen registreren welke binnen de terminal server sessie plaats vinden. Als men dus buiten de terminal server sessie ook een programma opstart dan zal het gebruik van dat programma niet zichtbaar zijn voor CtrlWORK. Hij registreert dat als "niet actief", terwijl men welk actief is (echter buiten de terminal server). Hetzelfde geldt als men twee terminal server sessies open heeft staan. De eerste terminal server sessie zal geen gegevens registreren van de andere sessie en vise versa. Helaas is dit een technische beperking binnen de RDP techniek. Er zijn twee mogelijk workarounds:
-U werkt nooit meer buiten de terminal server. Dit mogelijk een optie als u werkt met zogenaamde thin clients.
-U installeert CtrlWORK op de client in plaats van de terminal server.

CtrlWORK geïnstalleerd op de client
Wanneer CtrlWORK geïnstalleerd op de cliënt kan CtrlWORK alle toetsenbord aanslagen zien van alle terminal server sessies. De breaks zouden dan juist getoond moeten worden. De enige beperking is dat CtrlWORK niet kan zien welk programma u gebruikt binnen uw terminal server sessie. Helaas is dit een technische beperking binnen de RDP techniek.
Hoe kan ik het type interventies aanpassen?
Ga naar het tabblad Tonen en vink daar de gewenste opties aan. Vergeet niet op de opslaan button te klikken. CtrlWORK zal willekeurig berichten tonen uit de aangevinkte categorieën.
Ik werk 8 uur per dag. Waarom is de statistiek voor computertijd veel lager?
Computertijd is niet gelijk aan de tijd waarop de computer draait (de kalendertijd), maar is afhankelijk van actief toetsenbord- en muisgebruik. De overgang van een periode met computeractiviteit naar een periode zonder computeractiviteit vindt plaats wanneer gedurende tenminste 30 seconden geen toetsenbord- en muisactiviteit is. Bijvoorbeeld tijdens een interventie wordt dus geen computertijd geregistreerd, indien deze netjes wordt opgevolgd.
De getoonde computertijd in het hoofdmenu is een gemiddelde over de afgelopen 7 dagen. Dit kan er voor zorgen dat het getal lager uitvalt dan verwacht.
Kan ik bij een nieuwe versie van CtrlWORK mijn huidige licentie blijven gebruiken?
Ja, de oude licentie code blijft werken ook na een update van CtrlWORK.
Waar wordt de data van CtrlWORK opgeslagen en hoe is deze beveiligd?
De gegevens welke CtrlWORK verzameld worden opgeslagen op de user roaming profile. Deze folder is eventueel via de instellingen aan te passen. Alle gegevens worden encrypted opgeslagen met behulp van een FIPS 140-2 compliant encryptie methode.

CtrlWORK kan werken op een FIPS 140-2 compliant systeem. Meer informatie over FIPS 140-2 en Windows kun je via de link hieronder vinden.
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc750357.aspx
Wordt CtrlWORK ook ondersteund voor iOS / Apple machines?
Nee iOS / Apple wordt tot op heden niet ondersteund voor CtrlWORK.
Hoe kan ik een nieuwe licentie code toevoegen aan CtrlWORK? Mijn licentie is verlopen.
Als u nog geen nieuwe licentie heeft, kunt u deze aanvragen bij uw vertegenwoordiger van CtrlWORK. Na het verkrijgen van de nieuwe licentiecode kunt u deze gebruiken door de handleiding "Licentie vervangen" te downloaden via deze pagina.
Waarom komt bij feedback het percentage van opvolging time-outs niet overeen met grafiek erachter?
Het kan voorkomen dat het percentage hier niet overeenkomt met de weergegeven grafiek. Dit is een bekend probleem waar aan gewerkt wordt om dit op te lossen in een nieuwe versie van CtrlWORK.
Waarom krijg ik de melding general error in beeld?
De melding kan ontstaan omdat de user folder corrupt is geraakt. Dit kan opgelost worden door de user folder volgens onderstaande stappen te verwijderen, maar let op dat daarmee de opgebouwde historie ook wordt verwijderd. Als je dat niet wilt, kun je de folder beter laten staan en contact opnemen met de helpdesk.
1. Open Windows File Explorer
2. Type %appdata% in de adresbalk en enter
3. Nu verschijnt er een folder genaamd CtrlWORK. Deze kan nu verwijderd worden.
Wat doen de settings in Settings.xml
Er is een handleiding voor the settings te vinden in de handleidingen sectie van CtrlWORK
CtrlWORK is al een hele dag bezig met het analyseren van mijn werkpatroon en geeft geen feedback
Het duurt een week voordat CtrlWORK de eerste feedback geeft. Op basis van de nauwkeurige analyse van uw werkpatroon krijgt u persoonlijke feedback.
Hoe werk de Active Directory synchronisatie met CtrlWORK
CtrlWORK server heeft de optie om gebruikers uit Active Directory te synchroniseren met de gebruikers in de CtlrWORK database
CtrlWORK SystemMaangementService neemt contact op met de Active Directory wanneer deze optie aan staat in de Web.config van de SystemManagementService. De synchornisatie vindt op twee momenten plaats. Wanneer de gebruiker voor het eerst contact maakt met de CtrlWORK server en op een vastgesteld tijdstip dat word geconfiguurd in de Web.config van SystemManagementService.
De volgende informatie word uit de Active Directory gehaald.
  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mail adres
  • Bedrijfsnaam
  • Afdeling
  • Afdelingsmanager
  • Afdelingsmanager e-mail adres
Deze informatie wordt dan toegevoegd aan de gebruiker. Dit word gedaan op basis van gebruikersnaam.
Werkt CtrlWORK Reports in combinatie met IE11?
CtrlWORK Reports is compatitable met IE11. Hiervoor dient wel active scripting aan te staan in de settings, welke standaard vaak uit staat.
Krijgt u Reports niet werkend i.c.m. IE11, probeert u dan een andere browser. Mochten andere browsers niet werken, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk.
Hoe wordt de data welke naar de server verzonden wordt beveiligd?
Gebruikersnamen worden encrypted verstuurd naar de server volgens een FIPS 140-2 compliant encryptie methode. Als u alle gegevens wilt beveiligen dan adviseren wij ssl / https in te richten.
Ondersteund CtrlWORK SSL / HTTPS
Vanaf versie 3.0.3 is SSL / HTTPS volledig ondersteund.
Wat kan ik doen wanneer ik nauwelijks of geen interventies krijg? (terwijl alle opties aan staan)
Open het CtrlWORK menu, ga naar de tab Profiel, en selecteer Recovery. U krijgt dan vaak interventies getoond op uw scherm. Indien dit niet werkt en uw versie van CtrlWORK lager is dan 2.10, dan kunt u CtrlWORK updaten naar CtrlWORK versie naar versie 2.10 of een nieuwere versie.
U kunt uw huidge CtrlWORK versie vinden door in het CtrlWORK menu naar de Help tab te gaan en daar op Versie te klikken.
Neem vooraf aan het updaten contact op met uw IT afdeling. Dit in verband met de benodigde installatierechten op uw computer.
Hoelang is een proef periode geldig?
Een proef versie van CtrlWORK kunt u 30 dagen proberen van af het moment dat CtrlWORK de eerste keer is opgestart. Via het tabblad help en de knop licentie kunt u zien tot welke datum de proef licentie geldig is.
Hoe kan ik een gebruiker verwijderen die niet in de database hoort?
Selecteer op het tabblad "Users" de naam van de gebruiker uit de lijst door 1 x op de regel te klikken (de regel wordt geselecteerd) Klik daarna op de "Delete user" button en vervolgens "Yes" om verwijdering te bevestigen.