Ticken FAQ

Kan ik typelessen herhalen?
Ja, je kunt typelessen van alle toetsen herhalen.
Log in en klik in je startpagina op ‘mijn studieresultaten’. Klik daarna op de groene, oranje of rode toets van het afgebeelde toetsenbord. Je wordt zo terug geleid naar de desbetreffende les en letter.
Ik ontvang als ouder / verzorger geen e-mail met de resultaten van mijn kind. Hoe kan ik dit inschakelen?
Na afloop van elke afgerond typeles wordt een e-mail met de studieresultaten gestuurd naar de ouders / verzorgers, mits deze hun e-mail tijdens de inschrijving niet hebben ingevuld. Tevens moet het ingevulde e-mail adres verschillen van het e-mailadres van de cursist, want het systeem identificeert de cursist aan de hand van het e-mailadres.

Controleer op de pagina ‘Persoonlijke Gegevens’ of jouw e-mailadres correct is ingevoerd op één van de drie ouderlijke e-mail velden.

Heeft je dochter / zoon geen eigen e-mailadres, maak er dan een gratis aan bij Gmail, Yahoo of een andere aanbieder. Als je liever niet hebt dat je kind een eigen mailadres heeft, kun je desnoods dit e-mailadres alleen voor TICKEN gebruiken. Het ouderlijke e-mailadres kun je dan invoeren op één van de drie ouderlijke e-mail velden.
Er ontbreekt een deel van de oefentekst aan de buitenzijden en ik zie geen knop
Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de instelling van je beeldscherm en is eenvoudig op te lossen. Ga naar de pagina die de tekst niet helemaal toont en zet je cursor erop. Klik dan op je rechtermuis en klik op 'Uitzoomen'.
Als het niet met je rechtermuisklik kan, moet je even onder bijvoorbeeld ‘Beeld’ of ‘View’ kijken. Soms staat ook onderin een beeld het zoompercentage, bijvoorbeeld 90%. Dit moet 100% zijn.

Je kunt ook proberen CTRL+0 in te drukken, dus de CTRL-toets ingedrukt houden, terwijl je op de toets met het cijfer 0 drukt.
Inlogproblemen: ik kan niet inloggen / wachtwoord kwijt of vergeten.
Heb je een tikfout gemaakt bij het inloggen?
Omdat je je wachtwoord niet kan lezen als je deze intypt, raad ik je aan om je wachtwoord eerst op een document te typen, zodat je zeker weet dat deze correct is gespeld. Vervolgens kun je het wachtwoord kopiëren en plakken op het inlogveld.

Als je je wachtwoord niet meer weet, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via de link 'Inloggegevens vergeten?' onder de oranje button 'Inloggen' van de log in pagina ‘Mijn Ticken’.
Kan ik ook op mijn Apple Mac de typecursus volgen?
Jazeker, de online typecursus kan op elke computer met internetverbinding gevolgd worden.
Hoelang heb ik toegang tot de typecursus?
Je hebt vanaf de aanmelding 12 maanden toegang tot de typecursus. Als je inlogt en naar de pagina 'Studieresultaten' gaat, kun je in jouw kalender per maand vooruit scrollen en zien wanneer vanaf welke datum je geen toegang meer hebt: die datum is rood gemarkeerd.
Kan ik de typecursus verlengen?
Je kunt desgewenst de 12 maanden toegangstijd tot de typecursus verlengen met behoud van de huidige gegevens en resultaten.

Er zijn 2 opties:
1. verlengen voor 30 weken tegen € 39,95.
2. verlengen voor 12 maanden tegen € 74,65

Wil je verlengen voor 30 weken?
Maak dan het bedrag van € 39,95 over naar bankrekening NL77RABO0149168179 met BIC = RABONL2U t.n.v. TICKEN onder vermelding van “Typecursus verlenging {voornaam + naam cursist}”.

Wil je verlengen voor 12 maanden?
Ga naar pagina https://www.ticken.nl/Typecursus/Inschrijven-typecursus-1.html en klik op de link 'Klik hier voor het inlogscherm'.
Als je dan weer het e-mailadres waarmee je bent ingeschreven en je wachtwoord invoert, haalt het systeem je gegevens op en kun je verder met de inschrijving van de verlenging voor een nieuwe periode van 12 maanden en betaling in de streng beveiligde omgeving.

Kan ik de typespelletjes / typegames herhalen?
Ja, je kunt de games in de typelessen, die je hebt afgerond, herhalen. Ga daarvoor naar de pagina ‘Studieresultaten’, dan zie je onder de kalender de optie om typegames te herhalen.
Hoelang duurt deze cursus?
De hele typecursus bestaat uit 30 lessen van gemiddeld 30 minuten. Dankzij de unieke lesopbouw en interactieve ‘Typereflex®’ aanpak, is de totale tijdsduur voor de typecursus derhalve slechts circa 15 uur.
De speeltijd van de typegames is niet meegerekend, omdat deze facultatief zijn.
Hoe kun je het proefexamen herhalen?
Om het proefexamen in je laatste typeles te herhalen, ga naar de pagina ‘studieresultaten’ en klik op ‘oefenexamen’ in de 4e bulletregel onder het toetsenbord. Let op: deze optie verschijnt pas nadat je de laatste typeles oftewel het proefexamen hebt afgerond. Ook verschijnen er dan nog enkele extra proefexamens.
Het inlogscherm is wit. Wat moet ik doen?
Je pagina is niet juist geladen. Herlaad de pagina door op de Refresh knop te klikken (‘Vernieuwen’ of ‘Huidige pagina vernieuwen’). Of druk op F5 of CTRL+F5 of in het top menu Beeld>Vernieuwen, of CTRL+R of Appeltje+R, of klik op je rechtermuisknop > Vernieuwen, afhankelijk van je computer.

Je kunt ook inloggen via www.ticken.nl/inloggen.html
Ik heb een nieuw e-mailadres, wat nu?
Als er een e-mailadres is gewijzigd en je wilt dat aanpassen voor de typecursus, dan kun je dat eenvoudig wijzigen.
  • Log in met bij 'mijn ticken'.
  • Ga naar de pagina Persoonlijke Gegevens en wijzig daar het e-mailadres.
De volgende keer dien je uiteraard in te loggen bij 'mijn ticken' met het nieuwe e-mailadres en je eigen wachtwoord.
De kleuren van mijn beeldscherm zien er vreemd uit. Hoe kan ik deze settings weer normaal zetten?
Doe een kleurentest van het beeldscherm: controleer of uw beeldscherm op de hoogste Kleur weergaven staat (minimaal 32 bit).
Gebruikt u Internet Explorer, volg dan de stappen op http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Getting-the-best-display-on-your-monitor.

Apple: klik linksboven op het Apple logo > Systeemvoorkeuren > Beeldschermen.

Tab Beeldscherm - Kleuren: miljoenen
Tab Kleur – Kalibreer
Is offline oefenen van de typecursus ook een mogelijkheid?
Onze typecursus is alleen online beschikbaar en gebruikt de mogelijkheden die internet biedt. Daardoor kun je de typecursus op elke locatie via elke computer met internetaansluiting volgen.
Hoe kan ik mijn cursus opzeggen of reclameren?

Wil je de typecursus opzeggen binnen de bedenktijd, klik dan op www.ticken.nl/opzeggen. Een afgenomen examen kan niet opgezegd worden. Is de examenlink nog niet geactiveerd, neem dan binnen de bedenktijd contact op met onze klantenservice. Wil je een separaat bestelde Skinny Typehelp® retourneren binnen de bedenktijd, neem dan contact op met onze klantenservice. Een terugbetaling vindt binnen 30 dagen na opzegging plaats.